Моят списък с блогове

Factom

Съхраняване и оптимизиране на вашето бизнес счетоводство, базирано на технологията на Blockchain


Автори:  Paul Snow,  Brian Deery,  Jack Lu, David Johnston,  Peter Kirby
Технически  консултанти:  Adam Stradling,  Shawn Wilkinson,  Jeremy Kandah,  Dexx,  Marv Schneider,  Steven Sprague,  Andrew Yashchuk
Рецензенти: Vitalik Buterin,  Luke Dashjr,  Ed Eykholt,  Ryan Singer,  Ron Gross,  J.R. Willett,  Dustin Byington
Версия 1.0 издадена на 17.11.2014 година.

Няколко встъпителни думи

„Честността е подривно понятие“ – Paul Snow

В съвременната световна икономика  честността е ограниченa привилегия  и рисков фактор. Липсата на доверие е предпоставка за изхабяването на огромен времеви и финансов ресурс, отделян за проверка,  оптимизиране и записване на счетоводните данни. По този начин се намалява ефективността, възвръщаемостта на приходите и просперитета, свързани с развитието на отделна компания, институция, организация. Показателно е това, което се случи в САЩ през 2010 по процедурите за възбрана. Доказа се, че подобен модел освен непрактичен и неточен, в един все по-еволюиращ свят, е обречен на провал. Обвързан с технологията на Биткойн, тук за да сe справи с тези проблеми,  идва на помощ  Factomлесен, точен и удобен инструмент, използващ  изкуствения интелект, гарантиращ Ви, абсолютна точност и прецизност при воденето на вашето счетоводство.
В миналото е било доста трудоемко да се справите с обемен, материален и лавинен поток от данни. Човекът се е грижел и днес продължава да се грижи с пълна сила за поддръжката и промяната в архивите. Това е един процес, който лесно би могъл да бъде заменен от пълна компютъризация. Само малцина от Вас знаят, че Blockchain технологията е върхово постижение в сферата на осчетоводяване. Допреди 5-6 години никой не бе чувал за тази  „Световна счетоводна книга“. Във нея всеки може да остави свой уникален отпечатък, да запише своите данни и да ги ползва под каквато и да е форма, да ги изисква по всяко време,  да извършва промени в тях, да изгражда приложения, които работят с тях, да изгради един оптимален вариант на приход. Ако това ви се струва малко, забравете името Factom, но съм убеден, че не бихте го сторили.
Блокчейн технологията използва уникален разпределителен механизъм да архивира, подрежда и съхранява вашите бизнес отчети до най-малката значима подробност. Информацията, която запазва, в пълен вид се достъпва единствено от нейния титуляр, като преди това  се идентифицира неговата автентичност. Това е, което Factom  в действителност прави. Той потвърждава вашето право върху данните и Ви дава неограничената свобода да боравите с тях  във всякакъв вид (конвертируемо и удобно).

С популяризирането на Биткойн, като платежна система, потреблението на  Factom ще нараства. Гледайки в перспектива, това ще доведе до изграждането на цели подобни автоматизрани  счетоводни отдели върху блокчейн технологията. Тогава това няма да е само удобство, а необходимост. Factom категорично ще се окаже един от най-добрите легални приятели на Биткойн  и основен инструмент за превенция на корупцията, алчността и подкупността, присъщи на човека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар